Ta åt sig äran av andras motioner

Ta åt sig äran av andras motioner verkar socialdemokraterna i Härjedalen göra med några av oppositionspartiernas motion om intraprenad. Länk TH.

Här är det Vox Humana, Kristdemokraterna, Liberalerna, och vänsterpartiet som lämnat in en gemensam motion angående intraprenad. Och förespråkar ett nytt arbetssätt. Det är inget som socialdemokraterna kan försöka ta åt sig äran över med att påstå att man drivit frågan i valrörelsen tidigare i sin debatt artikel. För då hade dom kunnat lämna in en motion tidigare. För det har dom haft alla möjligheter att genomföra tidigare då dom sitter i styrande position.

Citerar ur TH.
”Intraprenad är när medarbetarna i en verksamhet har möjlighet att styra den som ett kooperativ, stöttade av kommunen. Det handlar om att låta de som arbetar närmast medborgarna driva utveckling och förändring för att främja en god arbetsmiljö och fungerande välfärd. Intraprenad kan ge verksamheten och personalen möjlighet att utforska idéer och arbetssätt på sina egna villkor.”

Ett bra förslag

Då minskar tjänstemannastyret i kommunen i dom verksamheterna som inför detta med intraprenad och styrningen kommer ner i verksamheten. Och där arbetet blir utfört. Men att försöka ta åt sig av andra partiers motioner är nog ett lågvatten märke, även inom politiken.

När det gäller intraprenad motionen så är det enbart socialförvaltningen och dess verksamheter till att börja med. Om motionen går igenom.

Ta åt sig äran av andras motioner.

Rätt ska vara rätt.

av Admin