Försöker skapa opinion? Höjt anställningsstöd

Höjt anställningsstöd till föreningar. Detta meddelar kommunen via sin hemsida. Det är Samhällsutvecklingsförvaltningen som sköter detta stöd. Ordförande i utskottet Lars-Olof Mattsson meddelar att kommunen beslutat att höja detta från 5000 i månaden till 6000 kronor enligt kommunens nyhetsinformation. Länk.

Citerar från kommunens hemsida
”Många föreningar har det tufft både ekonomiskt och på andra sätt. Samtidigt gör de ett oerhört viktigt arbete. Därför har partierna som styr i Härjedalens kommun trots den kärva ekonomin prioriterat att stötta föreningarna med den här insatsen, säger Lars-Olof Mattsson (M), ordförande i samhällsutvecklingsutskottet.”

Höjt anställningsstöd.

Det är en positiv nyhet för alla föreningar som har någon form av bidragsanställda. Höjningen gäller från och med den 1 januari till och med den 30 juni 2023.

Enligt det politiska samarbetsavtalet så stod detta med om att höja stödet redan vid valet 2022.
Och nu har man uppfyllt det avtalet.

av Admin