Ny entre vårdcentralen

Ny entre vårdcentralen i Sveg. Redan hör vi kritik mot dom nya dörrarna som många äldre och handikappade tycker är tungsamma att öppna.

Här har man bytt ut dom gamla dörrarna som öppnade sig automatiskt med att glida isär åt sidorna. Det blev en bred och fin öppning att passera igenom. Den nya entrédörren är visserligen automatisk den med, om man hittar igen knappen till öppningen. Som är placerad bakom en järnstolpe 2.5 meter från dörren.

Den lilla extra dörren som gör att öppningen bli bredare. Den måste man förmodligen öppna manuellt och då behöver man hjälp om man är rullstolsbunden. Så den nya entrén på Svegs vårdcentral känns inte direkt lyckad kan man säga. Visserligen så krånglade dom gamla dörrarna lite ibland. Men den här nya lösningen känns inte riktigt anpassad för äldre och rörelsehindrade.

Ny entre vårdcentralen

Blev den verkligen bättre med bytet till en annan sorts dörrar? Här kommer det nog höjas lite fler röster av dom besökande i framtiden om utformningen av det hela. Här borde man åtminstone flytta fram knappen för dörröppning så man ser den direkt utan att låta leta efter den. Men den finns, på en ologisk placering. Därför här måste du gå fram till dörren och vända dig till höger och titta bakåt mot stolpen som håller upp taket.

av Admin