Närsjukhus

Närsjukhus i Åre. För att patienter inte ska behöva åka så långt. Ja det skulle vi behöva här nere i Sveg med skulle man kunna såga. Här tänker vi på det långa avståndet till Östersund från Sveg.

Vårdcentralen i Sveg har en gång i tiden varit ett helt eget litet sjukhus med BB och operationssalar tidigare. Sedan kom det här med att man skulle samla vården under ett stort sjukhus i länet. Och så började det bli kört med ambulanser och taxi för att få vård.

Så kan vi ha förhoppningen i framtiden att vi ska få tillbaka sjukhusstatusen i Sveg med? Ja varför ska det inte kunna fungera på samma sätt som i just Åre med den moderna tekniken även här.
Region J/H press release om sjukhus till Åre.

Närsjukhus

Kanske dags för våra politiker på regions nivå att jobba lite aktivt för det här. För kan man i Åre så varför ska man inte kunna göra detta för oss i Härjedalen med våra långa avstånd. Det skulle vara hemskt bra om vi kunde få upp statusen till närsjukhus mot för bara vårdcentral.

av Admin