Populistisk = Lyssnar på folket?

Populistisk = Lyssnar på folket? Så skulle jag vilja använda ordet populistisk. Man lyssnar på folket och sina väljare och framför deras åsikter i olika frågor. Men man får det att låta som en dålig sak att representera sina väljare. Beror det på att man slutat lyssna på sina egna?

En som ofta slänger sig med just det ordet i en anklagande ton är Socialdemokraternas Christer Nordkvist.
Detta kan man ofta se på filmerna från kommunfullmäktige i Härjedalens Kommun. Här används det som ett slags skällsord, men är det ändå inte att representera folket med att ta upp deras frågor och inställningar i olika frågor?

Populistisk = Lyssnar på folket? Är det ett bra ord eller är det ett dåligt ord?
En av synonymerna är realpolitisk = Realist. Ja kanske bättre att vara realist och lyssna på folket än att vara som en tjur som inte ser något annat än det röda skynket framför ögonen. Och inte ser eller hör något annat än det man själv vill se se eller höra. Helt enkelt stoppar huvudet i sanden som en struts då folk presenterar andra saker än det man själv presenterat. Helt uppslukad av det röda skynket, och inget annat existerar.
Då är det nog bättre att vara Populist och Realist, för då ser man ändå verkligheten. Länk Budgetberedningen 2024.

av Admin