Midsommarfirande

Midsommarfirande inledde Sveg 750 år på svegs hembygdsgård (Gammelgården).
Där samlades under midsommardagen mellan 600 till 700 besökande för att klä midsommarstången med blommor. Det var nytt för i år enligt föreningen. Detta för att besökande människor ska få känna sig lite mer delaktig med midsommarstången. Här hade man lövat stången i förväg och det var enbart utsmyckningen av blommor som besökande behövde göra. Och här kanske föreningen tänker rätt då det blir det man gör det till. Sedan höll svegsbördige Thomas Hedengran ett invigningstal. Detta av veckans olika arrangemang kring Sveg 750 år och dess olika festligheter.

Efter invigningstalet så var det dags att resa midsommarstången och dans kring densamme till skön fiolmusik. På logens scen uppträdde sedan bandet Proletär, Misär & prosa.
Besökande åt flötgröt och kokt korv i mängder under hela dagen. Minglade och fikade till något som var passande inför midsommar. Smörgås med gubbröra på. Föreningen känner sig jättenöjd med tillställningen då det mesta blev slutsålt. det kommer fler besökare än man hade trott då det regnade på morgonen.

Laddar om efter midsommarfirande.

Här håller föreningen på att ladda upp inför kommande Onsdag och den kulturhistoriska dag som ingår i Sveg 750 år. Och detta med ny flötgröt och bakning av tunnbröd under dagen. Mera Varm korv och fikabröd. Knallar och slöjdare ska finnas på plats för att visa upp olika hantverk. Därför borde det bli en intressant dag att besöka för att se dessa hantverkare och mingla med gamla bekanta. Så kulturhistoriska dagen mellan 12.00 till 18.00 ser vi fram emot med stort intresse.

av Admin