Det hettar till

Det hettar till i debattklimatet mellan oppositionen och majoriteten i kommunen. Bland annat lite angående hur man kan låta chefen återgå i tjänst, från oppositionspartierna.
Samtidigt som majoriteten lägger ut angående om budgetten. Så det hettar till.

På senaste fullmäktige så var det en från majoriteten som var upp och beklagade sig och var bekymrad över årets budget. För kommunen skulle gå back med 12-13 miljoner under 2023. Här blir man faktiskt fundersam över mattekunskaperna. För det är ändå majoriteten som fick igenom sin egen budget inför 2023. Alltså det är dom själva som räknat fram den. Och den spricker, det kan dom inte skylla på någon annan för ändå.

Här kan man nästan börja tro att det är valår igen med dessa snyftningar och för att sedan komma och anklaga oppositionen för att dom inte presenterat sin budget till kommunstyrelsen. Det kanske kan ha sina förklaringar. Här skulle man kunna räkna upp en rad olika tänkbara orsaker till att dom inte presenterat sin budget.

För här antar vi att man har till kommunfullmäktige på sig. För att det är då det bestäms vilken budget som ska gälla 2024. Så den tiden borde ändå oppositionen ha på sig att presentera sin budget.

Men det hettar till i debatt klimatet.

Men det är kanske inte så underligt med hur mycket stryk majoriteten har fått det senaste året i media. Här börjar det med nerläggningen av byvaktmästeriet och har sedan fortsatt med vägöverlämnandet. Och nu med försvaret av lavettchefen och där man i och med detta helt förkastat kommunens värdegrundsarbete. För är det godkänt för en anställd chef, så gäller det övriga anställda i kommunen med.
Så här kan man säga att majoriteten är hårt pressad och det är därför det hettar till i debatten.
Samt man försöker vända fokus till något annat, som budget.

av Admin