Vart är vi på väg?

Vart är vi på väg?

Tro inte att jag kommer glömma ” uppläxningen” sen detta bedrövliga beslut om vägarna som de inte ens finns ett beslut kvar på eftersom tiden för det gått ut! Nu ska tydligen kommunen köpa två hus på tjärngatan för att bygga om till LSS boende. En jätte bra idé för LSS behöver verkligen få stöd och ryckas upp här i Härjedalen, vi ligger långt efter. Tex har dom inte ens tillgång till WiFi. Dom jobbar mycket  med appar som gör så att den enskilde individen blir  mera självständig. 

Är de så har dom en plan för detta nya boende? Eller är de som vanligt man släcker bara bränder för syns skull!? Det är vi som lever, bor och arbetar här som betalar skatt. De är våra pengar som ni sitter ner och gör alla dessa otroliga beslut med. Nyss så la ni ner en LSS verksamhet för att ni inte hade råd att anställa fler eftersom att man inte skall arbeta själv. Men nu plötsligt har ”vi” råd att både köpa och renovera ett helt nytt LSS boende. Helt utformat för just människor med funktionsnedsättningar.

Jag vet inte men jag får inte detta att gå ihop. Blir minus och minus helt plötsligt plus? Jag önskar att få se en detaljerad beskrivning och utformad plan för detta nya boende. Vad summan nu kommer att sluta på och sedan vilken bemanning det skall vara. 

Jag vill iaf veta vara mina skatte pengar går till! Är de kanske lönen som ligger närmare 80-90 000kr till dessa högra uppsatta människor som vill ha lite mera att leva för i dessa tider? 

Är dessa värda de?

Jag ska inte uttala mig om vad dom gör på sitt arbete men det kan absolut inte vara tyngre. Mera kroppsligt belastade. Mera fysiskt och psykiskt jobbigt än den medarbetaren som går på golvet för en ingångslön på ca 25000 kr. Åter igen så hamnar vi där värderingen av arbetare. Värderingen av utbildning. För inte tror jag att dessa ”högre” uppsatta skulle orkar eller klara av belastning som vi dagligen utsätts för. För jag tror knappast att kommunchefen vill besöka vissa områden ensam med detta som vi utsätts för och då menar jag inte våra brukare. Utan jag menar människor som lever i vårt samhälle som kanske inte har det så lätt i sitt liv. Och som själva har valt en annan väg att gå.

Vi alla läste i tidningen för ett antal år sedan att det var en person i hemvården som blev överfallen i sitt arbete av en person i samhället. Jag önskar att ni som sitter där stolt på stolarna faktiskt en dag får känna på hur de är att arbeta på riktigt. Jag kan också fatta olika beslut men då skulle jag nog tänka både en och fem gånger om de inte bara gällde mig. Empati, ledarskap de är nog för mycket begärt. 

Policy väg

Och hur var detta med kommunens policy? 48 timmar ska ett Mail besvaras på, om man är på semester så skall mailen gå vidare till den tillförordnade personen. Här hålls ingenting. Inte ens av kommunchefen.Jag väntar med glädje att ni nån gång ska ringa mig men det lär väl aldrig hända antar jag eftersom att jag är en jobbig medarbetare som ställer väldigt obekväm frågor.

Och svarta listan som finns i kommunen. Varför ens ha en sådan? Jag vet så många som sitter på denna lista och aldrig får ett svar på varför man aldrig får ett jobb. Värderingen av människor! Väderguden som kommunen nu står för?! Allas lika värde! Pyttsan, finns inte.

Men att ta in dyra konsulter istället för att ta en människa med rätt kompetens som lever och bor i kommunen och dessutom betalar skatt här! Får inget jobb för att man uttrycker sig. Bedrövligt! Åter igen så är vi där till värdegrunden som kommunen själva har satt som inte följs! 
Gör om allt och gör rätt denna gång så kanske samhället börjar få förtroende igen för kommunhuset eller kanske ni  bara kan avgå från era poster. Börja om, vänd blad och in med nytänkande, engagerad människor som vill att samhället ska må bra.

För jag tror inte att det kommer bli bättre innan vi får in ett nytt blod, ett nytänkande och starka drivande människor. Innan detta uppstår så får jag som kvinna enbart skriva av mig. För kvinnas ord och inte lika värderar i denna politiska sekt, eftersom vi nu trampar på ömma tår och ser med andra ögon. Det är 2023 nu och ännu så är det en stor diskriminering mot oss kvinnor. 

Vart är vi på väg?
Theres

 

av Admin