Lögner kommer alltid fram

Lögner kommer alltid fram! Oftast trasslar man in sig djupare i dom med fler lögner i sina försök att klara sig undan. Detta kan vara vad som hänt i Härjedalen i fallet med den så kallade lavettchefen. Ja inte från denne då, utan från kommunen. Från att inte ha vetat något alls och haft största förtroendet för den numera självmant uppsägande chefen till att ha omvärderat situationen.

Om man börjar syna lite vad som sagts i media så framkommer det mest konstiga historier om förtroende och händelseförlopp där man försöker skylla på något rapportsystem som inte fungerat. Det känns konstig att själva rapportsystemet inte fungerade vid en allvarlig incident. Det har fungerat tidigare och efteråt framkommer det. Men inte i just detta fall då det handlade om en högre tjänsteperson.

Hela historien verkar ha en mörkläggning över sig.

Men varför vill man mörka hela historien från början? Det kan man fundera länge över utan att komma fram till något vettigt svar. Och hur mår som sagt dom inblandade parterna? Förmodligen så mår ingen av dom speciellt bra. Den drabbade säger upp sig och flyttar. Den som utförde gärningen säger upp sig själv efter en tid. Självmant eller beordrat?

Men varför vill någon mörka allt? Det cirkulerar alltid rykten i såna här saker och ett är att chefen var aspirant till att bli kommunchef när den nuvarande någon gång i framtiden ska gå i pension. Det är ett av ryktena. Här finns det fler. Men vad är sant då man inte går ut med allt.

Desto mer man studerar i media, och vad som sagts vid olika tidpunkter så verkar det ha trasslat till sig ordentligt i maktens korridorer i Härjedalens Kommun. Och halvsanningar kommer alltid fram förr eller senare. Sedan kan man tolka saker på olika sätt, det som är en sanning för mig kan vara en lögn för dig och tvärtom.

Lögner kommer alltid fram förr eller senare.

I det här fallet verkar dom ha kommit fram redan nu. Och det gör inte att förtroendet för kommunen eller kommunchefen ökar, snarare minskar ute bland befolkningen. Så hur ska kommunen göra för att öka förtroendet för kommunen då? Ja det ska vi kanske låta vara osagt. Men svårt blir det förmodligen.

Såg på en dokumentär om hur utredningen om Palmemordet gått till, där dom sa något om mörkläggning. Om det känns som en mörkläggning och verkar som en mörkläggning, då är det en mörkläggning. (Det var någon säkerhetsperson som utryckte sig så i en intervju). Men varför ville man mörklägga det här? Var det för att skydda den numera uppägande chefen? Eller försökte någon skydda sig själv? Det är frågan. Svaret kanske kommer fram om någon skriver sina memoarer i framtiden.

Men själva hanteringen av ärendet inför media och till politiker och tjänstepersoner gör inte att förtroendet växer ute bland allmänheten. Det kan även vara svårt att göra en pudel i detta fallet, och sen bara gå vidare som om ingenting har hänt. Visserligen glömmer människor fort, men en sådan här stor sak som inträffat kommer man nog ihåg lång tid framöver i Härjedalen. även utanför landskapet.

Upprörda invånare.

Som om inte denna skandal vore nog, så har kommunen sedan tidigare gjort invånarna upprörda i vägöverlämnandet och dom märkliga turerna där. Privatiseringen av byvaktmästeritjänsterna som kommunen utförde. Ja det finns några exempel på saker som upprört invånarna dom senaste åren i Härjedalen. Och har slagits upp ordentligt i media och fått en medial stor spridning. Och tillsammans så har detta förmedlat en väldigt negativ bild av Härliga Härjedalen.

Förtroendet är inte på topp för kommunen om man utrycker det så, vare sig för chefer, tjänstepersoner eller politiker i Härjedalen just nu. Tjänstepersonerna åker med i bara farten, men dom blir oförskyllt anklagade i det här. Dom är oskyldiga till vad som hänt. Utan det här är nog enbart högre upp i ledningen.

Men hur återupprättar man ett förtroende?
Med fler pudlande svängningar i ärendet? Det är kanske inte så förtroendeingivande.

Kom även ihåg att besöka kommunen under mässan den 16-17 juni vid ishallen.
Ni kanske får svar på era frågor där. kommunens program hittar ni här.
Svalkande i hettan med en vinterbild.

av Admin