Härjedalspudeln.

Härjedalspudeln. Ja vad är detta nu då?
Ja det börjar med den där lavetten som blev utdelad mot en anställd av en hög chef.
Det tog flera månader innan ledningen i kommunen åtgärdade saker och stängde av personen för utredning. Men det var inte förrän den utsatte anställde hade sagt upp sig och gjort en polisanmälan.
Först då reagerade ledningen i kommunen.

Avstängning och utredning.

Chefen blev avstängd under utredningen och det är förmodligen som det ska vara. Och kommunchefen pratar om att ledningen har största förtroende för chefen. Detta förtroende försvarar kommunchefen stenhårt i intervjuer och artiklar. Och här beslutas det att chefen skall återinträda i tjänst igen.
Efter bara 2 arbetsdagar framkommer det att åklagaren väcker åtal för misshandel i ärendet.

Men kommunchefen och kommunledningen har fortfarande största förtroende för att han återgått i tjänst. Ingen förändring i det fallet. Efter en dryg vecka efter återinträde så medelas det helt plötsligt att chefen sagt upp sig själv med befrielse om att arbeta under uppsägningstiden.

Rubriken på kommunens hemsida lyder: Avstängd chef lämnar kommunen.

Det blir en missvisande rubrik då han inte var avstängd då han sa upp sig, utan i tjänst. Samt vi har kommit överens om att han säger upp sig och lämnar sin tjänst. (Det här kan förmodligen tolkas på flera olika sätt).

Nu börjar Härjedalspudeln på närma sig.

Kommunchefen säger samtidigt att hanteringen i ärendet inte varit bra samt att situationen har utvecklas till något som gör att hon omvärderat sit beslut. Citerar från kommunens hemsida ”- Nu har vi ett viktigt arbete att göra framåt för att återskapa förtroendet för kommunen och kommunens värdegrund; det arbetet börjar i ledningen, säger Gunnel Gyllander.”

Här tror faktiskt inte vi att arbetet börjar i kommunledningen, för det är kommunledningen som ställt till detta med hanteringen från början och satt nivån på vad som är godkänt att göra inom arbetsplatserna.
Det kvarstår att man godkänt att man slår någon på arbetsplatser redan. Och att ändra på den faktan kan bli svårt om man säger att det var ett ”skämt”.

Så för att återskapa förtroendet för kommunen och dess värdegrund. Så är det förmodligen fler som bör säga upp sig i kommunen. Detta efter Härjedalspudeln som man nu försöker göra i kommunen för att rädda sitt eget anseende.
För här räcker det inte med att chefen som gav en lavett säger upp sig. Här är det är nog fler som bör säga upp sig för att förtroendet ska börja bli återvunnet av invånarna i kommunen.

Härjedalspudeln

av Admin