Välbesökt kommunfullmäktige

Välbesökt kommunfullmäktige av medborgare den 4 Maj. Orsaken till det var förmodligen debatten i Vägöverlämnandet. Ett 20 tal var på plats i lokalen. Och hur många som följde det via webbsändningen går inte att säga. Men helt klart en intressant fråga för kommunmedborgarna. Vid samtal med några av åskådarna så var dom väldigt upprörda av hur det hela går till. Speciellt eftersom dom får kostnader som kommunen ska stå för då det är dom som anlitat just Lantmäteriet.

Några av åsikterna som åskådarna gav var. Varför ska vi betala för det kommunen beställer?” ”Snart har dom lagt ner hela Härjedalen så folk inte kan bo här”Är dom inte kloka?” ”Vi har inget emot att betala själva driften men inte förrättningskostnaderna”

Det verkar även finnas förslag på hur man kan göra för kostnaderna inte ska bli så stora i överlämnandet. Samtidigt som kommunen sparar pengar. Här verkade dom styrande politikerna ha svårt att ta till sig av dessa fakta utan man lyssnar inte och försöker sätta sig in i vad som avses. Utan man tuffar på som tåget utan att se omgivningen utanför fönstret.

Här såg vi medborgare på åskådarplats som arbetat som politiker och tjänstepersoner inom kommunen under tidigare. Så intresset från allmänheten inför debatten har varit stor då många kommer att bli påverkade av denna förrättning i vägöverlämnandet. Många av åskådarna tyckte även att politikerna inte gav några bra svar utan pratade om allt annat i debatten.

Men ett välbesökt kommunfullmäktige från allmänheten där dom trodde dom skulle få svar på sina funderingar. Här misstänker vi att debatten kommer att fortsätta under lång tid framöver ute i stugorna och via media då dom ej fick sina frågor besvarade.

av Admin