Debatten i vägöverlämnandet

Debatten i vägöverlämnandet! Ni som såg den och faktiskt stannade kvar och såg hela debatten insåg att det fanns ytterligare en väg i överlämnandet. Det har man utfört i en av våra grannkommuner. Så här har man inte utrett och berett ärendet som det heter på byråkrati språk.

Debatten i vägöverlämnandet blev till en monolog.

Den inleddes av oppositionssidan och Sverigedemokraternas Jan Johansson som hade en powerpoint presentation till sin hjälp för att visa allmänheten och åskådare lite om just själva besluten som man fattat i överlämnandet tidigare. Allt detta för att allmänheten skulle kunna hänga med i vad man diskuterade.

Styret eller majoriteten var inte lika pigg på att bemöta olika frågeställningar som kom fram.
Samtidigt som det var ett relativt stort bortfall av ordinarie ledamöter från deras håll.
Här är frågan om man duckade inför detta och satte in sina politiska ersättare redan från start.
Kommunalrådet L-G Nordlander var bortrest i annat ärende.

Själva debatten (mer en monolog från oppositionen sida) höll på strax över 1.5 timmar och där man inte fick svar på sina påståenden om felaktiga saker som har pågått inom kommunen av styret. Sverigedemokraterna lämnade även in en motion angående att stoppa vägöverlämnandet. Så som det utförs just nu. Det framkom under debatten i vägöverlämnandet. Där kommunen kan spara 30 miljoner på denna motion. Frågan är om majoriteten lyssnar på det.

Det är att ett företag tar över och sköter hela Härjedalens vägunderhåll, Sommar som vinter.
För så har man gjort i Orsa kommun. Visserligen har Osra besparingsskog som dom heter inte tagit över allt. Men till cirka 90 procent kan man säga.Och där kommunen kan spara 30 miljoner enligt denna motion.

Om någon av sidorna vann i debatten (monologen) är svårt att avgöra. Men Sverigedemokraternas gruppledare lämnade mötet mitt under debatten. För ett annat möte i hembygden angående vindkraft.
Här ville inte dom styrande partierna ta åt sig av faktan utan kom med olika undanflykter hela tiden. I vägöverlämnande frågan är nog inte sista ordet sagt ännu. Under tiden fortsätter medborgarna att bli drabbad av förrättningskostnaderna som Härjedalens Kommun åsamkat dom.

Debatten i vägöverlämnandet.

av Admin