Pensionärer

Pensionärer, är tålmodiga människorna kan man utrycka. Som pensionär kan man tro att man ligger samhället till last. En sak som samhället glömmer bort i det fallet det är att under vårat verksamma yrkesliv så var vi samhället. Och man besitter kunskapen fortfarande. Som vi fick under ett yrkesliv.

Pratar som till ett litet barn.

Oftast så är pensionärerna ute och rör sig i samhället på gator och affärer. Ofta lite långsamma och där kan människor bli lite irriterad över att det tar sådan tid för oss. Det är bara att acceptera då ni kommer hamna i liknande situationer som just pensionärer. För vi åldras varje dag.

Däremot så finns det ett fenomen som inträffar när folk ska förklara saker för en pensionär.
Man pratar och förklarar saker som om vi vore ett litet barn och man inte förstår detta.
Man är inte dum bara för att man är pensionär, tänk på att kanske jag utförde din syssla när jag var i yrkeslivet. Även om sysslan har blivit utvecklad med mera tekniska apparater. Här skulle man kunna säga att vi hade bättre kunskap då vi var tvungen att göra det mesta manuellt utan dessa tekniska apparater. Vi hade mer kunskap och kunnande utan små maskiner och räknade i huvudet eller på papper.

Idag behöver inte människan i samhället tänka själv. Utan behöver endast trycka på knapparna på tangentborden. Frågar man något så kan man oftast inte ett korrekt svar utan att du låter som om du tilltalar en hundvalp.

Vi är inte dumma, vi pensionärer.

Ge oss bara information på ett normalt sätt så förstår vi mycket väl. Om, vi får information om dessa olika saker som berör oss i dagen informationssamhälle. För att vara ett informationssamhälle så upplyser samhället på väldigt dåligt och konstigt sätt till oss pensionärer.

Utan pensionärer kanske inte dina föräldrar hade funnits.
Tänk på det!

av Admin