April april

Apri, april din dumma sill. Ja den första april så är det lite så där fritt fram med aprilskämt.
En del av dessa skämt är kanske bättre an andra. Och vissa rent ut sagt osmakliga.
Många av skämten kommer ut i media och kan bli uppfattad som verkliga nyheter.

Därför idag är det den första april sår du passa dig så du inte blir lurad.
Därför blev ett försök till aprilskämt som slog lite fel, att Härjedalens Kommun ska väga matrester och ta betalt av vårdnadshavare för matsvinnet. Ett jättefint skämt om inte man hade skickat ut det en dag för tidigt i Schoolsoft.

Tyvärr så förstörde någon ett bra och trovärdigt skämt på detta viset. Men det var förmodligen många av föräldrarna som fick en lätt chock då dom läste meddelandet Schoolsoft.

Aprilskämt. Det är en typ av practical joke som man tillämpar över stora delar av världen den 1/4. Vilket innebär att man försöker lura varandra på olika harmlösa sätt. Därför att i flera länder finns ramsor och uttryck som man uttalar när man avslöjar att personen blivit lurad. I Storbritannien, Irland, Kanada, USA, Australien och Nya Zeeland kallar man dagen för All Fools’ Day eller April Fools’ Day.

Så se upp så du inte blir lurad av dessa skämt idag. För dom kan verka trovärdiga i media.

av Admin