Arrendeavtalet ett klipp för kommunen?

Arrendeavtalet ett klipp för kommunen? 2 miljoner på 20 år. Detta får kommunen i arrende för marken vid gamla personalparkeringen. Ett jätteklipp tycker kommunen styrande politiker med detta avtal.

Avtalet innebär att kommunen arrenderar ut 1858.9 kvadratmeter mark för snabbladdare till elbilar.
Avtalet innebär en inkomst per kvadratmeter på 5 kronor och 37 öre per kvadrat och år.
och detta på en av kommunens mest attraktivare marker som man beskrev marken för att motivera flytten av den tidigare personalparkeringen.

Därför täcker inte inkomsten på avtalet kostnaden för byggnationen av den nya personalparkeringen. Inte ens på dom 20 åren som avtalet kommer att löpa på i ett första skede.

Arrendeavtalet

Arrendeavtalet avser det lila och rosa området på kartan. Området uppgår till 1858.9 kvadratmeter.
Arrendatorn åtar sig att etablera minst 12 laddpunkter inom ett år och arrendatorn förbereder genom markarbete och nödvändig infrastruktur för 24 stycken laddpunkter från när avtalet är underskrivet. Det övriga som är inritat på kartan ingår i detaljplanen och är inte med i arrendeavtalet. Det är ovisst när, och om det kommer att bli så som i resten av detaljplanen.

Så har kommunen gjort ett klipp med detta arrendeavtal eller?
Visserligen så kanske det kommer att öka tillgängligheten för att få in turister till kommunen där dom kan snabbladda sina elbilar innan färden går vidare. Förhoppningsvis för vidare färder inom Härjedalens Kommun.

Beslutet fattade man på kommunstyrelsen möte den 15 mars 2023.