Stormskador

Stormskador eftersom senaste dagarnas hårda blåst börjar på visa sig.

Stormskador
Takplåt med måtten 40cm X 200cm

Plåten på bilden är någon form av takplåt som verkar ha flugit minst 100 meter genom luften innan den landade i snöhögen. Den hade lätt kunnat skada någon människa under sin flygtur.

Denna verkar ha lossnat från hälsocentralens tak om man jämför plåtens färg med omkringliggande tak.
Plåten har hamnat i snöhögen natten mot den 4 mars.
Byggnaden ägs av Härjedalens kommun och förvaltas av kommunens fastighetsbolag Härjegårdar fastighets AB.

Inom kommunen pågår just nu diskussioner om att återupprätta en avdelning för just fastighetsskötsel och underhåll av kommunens byggnader. Nu ska man kanske inte skylla detta på bristande underhåll. För vem inspekterar taken? Utan här får vi nog skylla på den hårda blåsten med dessa stormskador.
Men vem är ansvarig om den hade träffat och skadat någon människa?

Nu gick det bra denna gång, men en plåt hade lätt kunnat skära halsen eller något på en människa som passerade på gångvägen som ligger 5 meter från där plåten landade. Nästa fråga som infaller sig är om man ska felanmälan detta så någon kan titta vart plåten ska sitta? Detta för att man ska kunna sätta tillbaka den så det inte blir fler skador på byggnaderna.

av Admin