Totte ska ha en banan. Positivt besked angående sonfjällskolan

Ett positivt besked angående Sonfjällskolan Hede beslutades idag då dom tre anbuden avslöjades.
Det är byggföretaget Sidskogen bygg AB som hade lagt det lägsta anbudet.
även om det låg lite ovanför det beslutade beloppet.
och det var inte så mycket högre än vad man kan ha trott i dessa inflationstider.

67 miljoner 115 tusen landade deras anbudsförfarande på.
Detta beslöt kommunstyrelsen att anta fast det låg över dom beslutade pengarna i fullmäktige på 60 miljoner. Ombyggnation ska vara klart strax före jul 2024. så vårterminen 2025 så ska barnen i Hede påbörja sin skoldag i en renoverad och ombygd skola.

Det är väldigt roligt att vi har fått in realistiska offerter och att vi äntligen kan börja att genomföra det som länge har varit beslutat. Vi hoppas att elever, personal och föräldrar kan ha fortsatt tålamod ett tag till. Vi ser fram emot en nyrenoverad och väl fungerande skola i Hede, säger Johan Fredholm, ordförande i bildningsutskottet (M).

Entreprenaden omfattar arbeten inom bygg, mark, el, ventilation, värme och brand. När bygget är klart finns nästan hela skolans verksamhet i en byggnad; idrottshall, matsal och fritidsgård finns i andra byggnader. När ombyggnaden är klar river man paviljongerna och ger utrymme för lekyta och skolgård med gungor, klätterställningar och andra aktiviteter. För att klara av investeringen behöver man besluta om ytterligare investeringsmedel.”

Grattis till skolbarn med föräldrar i Hede med ett mycket positivt besked angående sonfjällskolan Hede.

av Admin