Förbifart Sveg.

Ja då har regeringen tagit beslut om att förbifart Sveg blir av.

Nu uttalar de flesta sig om att det kommer att bli så hemskt med detta beslut.
ja lite hemskt är det då omsättningen kommer att minska hos en del affärer i Sveg.
Men de flesta som väljer att åka den nya tilltänkta vägen. Har förmodligen inte haft för avsikt att stanna och spendera pengar i Sveg ändå.

Det har genom åren blivit drivna en del förslag inom kommunen. Och om man tittar på dessa förslag och deras betydelse innebär att Sveg skulle kunna ha blivit attraktivare att åka in i.
De flesta av dessa förslag har kommunen avslagit.

Här kanske dom ska börja titta på dessa förslag igen. För att se om det är något som kanske skulle göra det attraktivt att välja vägen in till Sveg och stanna till.

Nu är beslutet om förbifart Sveg fattat.
Då gäller det att tänka på hur gör vi vägen över Sveg mer attraktivt för bilister att välja?
Vad har vi? Vad har vi inte, som skulle tänkas locka folk att välja att spendera lite tid och pengar här i Sveg.

Människor som ska till våra fjäll i Härjedalen åker in som vanligt. Utan det är spontanturisterna vi pratar om. En positiv sak är ändå att det är några år kvar innan vägen påbörjas. Och det kommer att innebära arbeten och inkomst för många under dom tre åren den ska ta att anlägga. Så cirka fem år har vi Svegsbor på oss att göra Sveg attraktivt för spontanturisterna.

Det finns ett antal föreningar och företag inom Sveg som kanske kan försöka slå sig ihop och fundera kring detta. Om inte kommunen kommer med bra förslag.
Sammarbeta och inte bara tänka på sitt område.

av Admin