Härjulfskolan/Södra skolan

Är det dags att inventera behovet på Härjulfskolan/Södra skolan av renovering och utbyggnadsbehov efter underhållsskulden som har uppstått under lång tid?

Som dom allra flesta vet så fanns det ett förslag om att flytta högstadiet upp till norra skolan tidigare.
Det förslaget går nu kommunalrådet ut med att det är förkastat. Artikel TH.

Och där uttalar han sig om att högstadiet ska vara kvar på södra. Men där föreligger stora renoveringsbehov av lokalerna. Samtidigt så har Funäsdalens skola kommit upp på tapeten.
Men där borde Södra skolans stora renoveringsbehov gå före Funäsdalen. Detta för att Funäsdalen har ändå fått tillfälliga lösningar i form av några byggnadsmoduler.

Själva Härjulfskolan/Södra skolan har haft ett stort reparations behov i omkring 20 år tid. Där har man stängt av klassrum med fuktskador och bara låtit dom stå oanvända. Huskroppar har satt sig och spruckit i fasaden. Det lagar man inte med vanligt underhåll visserligen. Men bristerna har funnits under många, många år

Så med tanke på att högstadiet ska vara kvar nere på södra skolan så är det förmodligen dags att verkligen börja åtgärda saker där.
Det ska tydligen finnas en utredning från 2016 angående Härjulfskolan/Södra skolan Sveg.
Här kan det kanske vara läge att leta fram den och kanske komplettera den med saker som kan ha tillkommit med tiden.

Då behöver man inte lägga ner pengar på att göra om hela utredningen. Utan bara delar av den och på det sättet kunna spara lite pengar och tid. Så där ska det bli intressant att se hur man resonerar i kommunen. Och se när Härjulfskolan/Södra skolan kommer upp på tablån.