Öppet hus och invigning Invigning Ljusglimten

Invigning Ljusglimten dagverksamhet. Så här skriver kommunen om inbjudan till invigningen av verksamheten på sin hemsida.

Anders Häggkvist klipper bandet med Hjälp av Anda Embretzen.

”Måndag 23 januari inviger man dagverksamheten Ljusglimten på Senioren i Sveg av socialutskottets ordförande Anders Häggkvist (C) och socialchef Anda Embretzen. Öppet hus med fika för alla intresserade klockan 11–15. Socialutskottets ordförande Anders Häggkvist (C) och socialchef Anda Embretzen inviger dagverksamheten Ljusglimten måndag 23 januari 2023 klockan 11.30. Öppet hus klockan 11–15 för alla intresserade. Servering av tårta, dryck och tilltugg.
Varmt välkomna!

Dagverksamhet för äldre.

Ljusglimten erbjuder social samvaro, trygghet och uppmuntran till äldre som bor hemma och har svårt att minnas eller andra kognitiva nedsättningar. Dagverksamheten är även öppen för personer som känner sig ensamma och behöver ett socialt sammanhang. Ljusglimten erbjuder aktiviteter och är ett komplement till hemtjänst och anhörigavlösning. En donation på 100 000 konor har man använt till att starta verksamheten och möblera lokalen.”

Invigning Ljusglimten

Det var relativt mycket folk som besökte invigningen och tittade på verksamheten.

Här finns en elektrisk fällbar vil & gungstol.
Stolen fälls tillbaka elektriskt och småungar lite på elektriskt väg.

Ett schema över planlagda aktiviteter hänger på väggen.
Ett skåp med sällskapsspel finns att tillgå för besökarna.

Ljusglimten är förlagd i en lägenhet (kråkan 28) som ligger på bottenvåningen med uteplats.
Så möjlighet kommer att finnas för uteaktiviteter på sommaren.
Ljusglimten är under öppettiderna bemannad av personal.

Därför är Ljusglimten är en lugn och fin träffplats för umgänge.
Verksamheten ska enligt Anders Häggkvists invigningstal fortsätta och utvidgas även upp till Hede, till och börja med. Därför ska vi tacka den anonyma bidragsgivaren som skänkte pengar till denna verksamhet och där pengarna går tillbaka till dom äldre.

Ljusglimten är även öppen för äldre som inte bor i servicehuset, så dom äldre kan komma för aktiviteterna och umgänge från bygden, en naturlig träffpunkt kanske bara för att samtal med gamla bekanta.

Därför hade Personalen fixat iordning med bubbel och tilltugg för besökarna att avnjuta, Det var feststämning både för alla.

av Admin