Prästgården Vemdalen

Prästgården Vemdalen. Den vill någon tjänsteman i kommunen köpa tillbaka av svenska kyrkan bara fyra år efter man sålde den till kyrkan.

Detta rapporterar kommunen på sin hemsida.
Det som känns annorlunda med detta ärende är att kommunen sålde fastigheten 2018 för en summa av 2 miljoner och nu ska köpa tillbaka den för 3,75 miljoner. För behovet har ändrat sig inom skolan.
Man vill köpa den för att kunna använda den som en förskoleverksamhet enligt vad dom rapporterar, Eller vid behov.

Där kan man tycka att dom styrande inom kommunen verkar ha dålig framförhållning. Visserligen hinner mycket förändras på fyra år när det gäller ökning av barn. Men man är duktig på att ha statistik och framförhållning i allt annat som dom ofta framhäver.

Dåliga affärer

för mig är det en dålig affär att sälja något för 2 miljoner och sedan köpa tillbaka det för nästan dubbla summan. Visserligen så har kyrkan kostat på bergvärme och ventilation.
Men har det verkligen höjt fastighetens värde med 1.75 miljoner?

Prästgården Vemdalen har varit uppe i media ett flertal gånger av oppositionen. Hittar en debattartikel från 2021 i TH angående att man vill att kommunen ska köpa den till skolverksamhet.

Men att först sälja och sen köpa tillbaka Prästgården Vemdalen för dubbla summan pengar fyra år senare. För att man inte har tillräckligt bra framförhållning i sin planering verkar vara ett slöseri med medborgarnas skattepengar. Ärendet kommer upp på kommunstyrelsens extra möte den 10 januari 2023 för att senare komma upp på kommunfullmäktige för beslut den 2 mars.

Lediga platser

Dom senaste två åren så har det funnits upp till 7 tomma platser konstant på förskolan i Vemdalen.
Så vart är det akuta behovet som man försöker framhäva?

Men hur som helst så är det bara ett förslag om ett eventuellt köp, det är inget beslut fattat som man kan få uppfattningen om när man läser i media.

av Admin